THE MOST ON DOCSITY
Traži korisnike

E drejta Romake nga enkeleda Olldashi

Law

Postavi: 5 mart 2012
Opis
Permbledhje e se drejtes romake , nga Enkeleda Olldashi
Permbledhje e se drejtes romake , nga Enkeleda Olldashi
-
Dodaj link za ovaj dokument!

Prijavi zloupotrebu Prijavi zloupotrebu

Razlog:

Pošalji poruku

Prijavi se, ili se registruj da bi preuzeo/la ovaj dokument!

Ako si vec registrovan/a, login u suprotnom Registruj se , potreban ti je samo minut!

Dodao/la:

editnito

editnito
Univerzitetuni_20ris_100
Dodaj link za ovaj dokument!
Get the App
Sadržaj
E DREJTA ROMAKE 2010 HYRJE 1. Programi dhe qëllimet e mësimit të së drejtës romake Në kuptimin e gjerë apo gjenerik, terma e drejt romake, përfshin kryesisht tri disiplina shkencore që ndryshojnë mjaftë: a) Institucionet e të drejtës romake ose shkencën që gjurmon thelbin e institucioneve juridike të së drejtës private në kohën e ekzistimit të Romës; b) Historinë e së drejtës romake ose shkencën që studion evoluimin e institucioneve juridike romake kryesisht në lëmin e organizimit të aparatit shtetëror dhe burimeve të drejtësisë; dhe c) Pandektet ose shkencën që gjurmon të ashtuquajturën e drejtë romake e recipuar, apo të drejtën romake që ishte marrë si rend pozitiv juridik në kohën e lindjes së rendit ekonomiko-shoqëror borgjez. Në fakultetet tona të drejtësisë nuk studiohet as e drejta romake në kuptimin e gjerë apo gjenerik, as cilado prej disiplinave të përmendura të së drejtës romake nga aspekti i saj i thjeshtë. Në pr..

Docsity.com

Učenje na društvenoj mreži!

Potrebna je potvrda

Ovu funkciju mogu koristiti samo registrovani korisnici

Register Login

Docsity.com

Učenje na društvenoj mreži!

Potrebna je potvrda

Ćao!
Da bi besplatno preuzimao/la dokumente sa Docsity-ja, molim te registruj se ili se prijavi:

Register Login